Villkor

Senast uppdaterade 4 februari 2021

Företagsinformation

Företagsnamn:  StickaMera Sverige
Innehar F-skatt
Momsreg.nr/VAT-nr: SE840509368601
Adress: Rolsberga 822, 24396 Höör, Sverige
E-post: info@stickamera.se
Web: www.stickamera.se

Följande villkor gäller vid användandet av vår hemsida eller någon av våra tjänster (hemsida, försäljning, events eller annat).

Pris och Betalning

Alla priser i webbutiken inkluderar svensk moms (25% eller 6% beroende på varutyp). 
Priserna kan komma att ändras utan föravisering. 
Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning.
Betalning sker via Klarna Checkout, PayPal eller Swish. 

Leveranser

StickaMera skickar med PostNord, Skicka Lätt (spårbart) eller DHL om inget annat avtalats och har en fast fraktkostnad på 49 kr upp till 1 kg, 99 kr över 1 kg, inom Sverige. Utanför Sverige, men inom EU, en fast fraktkostnad på 140 kr. Utanför EU en fast fraktkostnad på 190 kr.
Våra normala leveranstider är 1-10 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.
Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) kan du kontakta oss på e-postadress: info @ stickamera.se
Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då en vara tagit slut i lager pga direktköp eller vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.
Digitala mönster som skickas som pdf: Mönstret skickas via e-post, med en länk som öppnar mönstret i webbläsaren för nedladdning. Mönstret finns tillgängligt för nedladdning i 30 dagar. Mönster skickas alltid som pdf om inget annat uppges.

Returer och Ångerrätt

Är du inte nöjd med varan du beställt kan du returnera den, senast 14 dagar efter att leveransen mottogs. För att returnera en vara, kontakta oss på info @ stickamera.se, i ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Varan ska sedan returneras till oss senast 14 dagar efter ångermeddelandet. Du står för returfrakt och att varan är emballerad tillfredställande. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt. Fraktavgifter återbetalas ej.

Ångerrätt gäller ej för digitala produkter (kurser, mönster osv), ej för events och ej för produkter som skapats just för dig.
Detta enligt den lagstadgade ångerrätten. Se https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/om-kunden-angrar-sitt-kop/

Skulle varan vara defekt, eller om felleverans skett, kontaktar du oss på info @ stickamera.se för att få ett godkännande på din reklamation. I meddelandet ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som reklamationen gäller framgå klart och tydligt. Defekt eller felaktigt levererad vara skall reklameras senast 30 dagar från det att du mottagit varan. Ny vara kostnadsfritt eller pengarna tillbaka tillämpas vid reklamation.

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd mellan StickaMera och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Personuppgifter

Personuppgifter är all information som direkt, eller indirekt tillsammans med andra uppgifter, kan kopplas till en levande person. Det innebär att många olika typer av uppgifter som t.ex. namn och kontaktuppgifter, IP-adresser, tävlingsbidrag, dina gjorda val och preferenser utgör personuppgifter.

Behandling av personuppgifter är alla åtgärder som vidtas med personuppgifterna, t.ex. insamling, lagring, bearbetning, användning för olika ändamål, ändring eller förstöring av personuppgifter.

När du köper våra tjänster behandlar vi t ex ditt namn, din postadress, din e-postadress, ditt telefonnummer, IP-adress. I vissa fall kommer även personnummer, preferenser, beteendemönster och information om din hälsa (ev allergi vid eventsbokning) att behandlas.

Dina personuppgifter behandlas för följande ändamål:
För att i samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
För att skicka ut marknadsföring, kampanjer och liknande efter samtycke från dig.
För att analysera och gruppera besökarna i våra digitala kanaler efter urval, prioritering och preferenser (s.k. profilering) i syfte att kunna tillhandahålla dig relevant och anpassad information, rekommendationer, annonser och erbjudanden.
För att tillhandahålla, underhålla, testa och förbättra våra digitala kanaler.
För att ge dig support vid eventuella problem med våra digitala plattformar.
För att skapa rapporter, följa upp marknadsföringskampanjer och upprätta avidentifierad statistik över användning av våra digitala kanaler.

StickaMera behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning. Vi behandlar dina personuppgifter då det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal med dig eller svara på frågor som du ställer till kundservice och då vi har ett annat legitimt och berättigat intresse av att behandla dina personuppgifter, t.ex. ett intresse av att få marknadsföra oss mot besökare på våra digitala kanaler eller ett intresse av att utveckla och förbättra våra tjänster.
Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Du har följande rättigheter gentemot det bolag som behandlar dina personuppgifter:
Rätt till tillgång (registerutdrag, levereras elektroniskt i ett läsbart format) – en rätt att få bekräftelse på och information om din personuppgiftsbehandling.
Rätt till rättelse – en rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
Rätt till radering – en rätt att få uppgifter borttagna. Denna rätt är begränsad till sådana uppgifter som enligt lag endast får behandlas med ditt samtycke, om du tar tillbaka samtycket och motsätter dig behandlingen.

StickaMera är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken, på kurser och events och ser till att reglerna efterföljs.

Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.