Du hittar oss här


Adress, OBS! Endast föraviserade besök.

StickaMera

Rolsberga 822

24396 Höör


Mailadress: info@stickamera.se

Om StickaMera

StickaMera har funnits länge, först som blogg och lägeranordnare. Senare, efter flera ägarbyten, tog jag, Johanna över. Nu är StickaMera dels läger- och kursanordnare samt att vi har utökat med mindre mässor som vi kallar StickaMera Tillsammans.

Vårt mål är att sprida stickglädje runt om i landet och att kunna erbjuda en plats där du får lära dig mer om stickning och umgås med andra likasinnade.

Om oss

Vi som driver StickaMera heter Johanna och Christin. Vi finns i Skåne och Västergötland, men arrangerar läger och mässor på andra ställen med.

Johanna stickar gärna spetsmönster eller flerfärgsmönster med en rytm i. Stickningen ska kunna erbjuda en stunds återhämtning när stickorna, garnet och händerna jobbar tillsammans. Samtidigt finns nyfikenheten för nya tekniker och utmaningar inom stickningen.

Hantverk i alla dess slag har alltid funnits i Christins liv, men särskilt textilt hantverk och vid sex års ålder fick hon lära sig att virka och brodera. Senare i livet drabbades hon av psykisk ohälsa och virkningen, sedermera även stickningen, blev något att hålla fokus på. Det meditativa med att arbeta med händerna och att skapa något användbart, gav en känsla av tillfredsställelse, säger Christin.

Om SKeW

Bakom SKeW finns Johanna och Christin, vi gillar ull och stickning och vill gärna dela med oss av det till dig. Vi finns i Skåne och Västergötland och det är där vi hittar mycket av vår inspiration. SKeW är en bokstavslek med våra efternamn, Skoog Knudsen och Wilsson.

SKeW är det märket vi sätter på våra egna mönster och de garner som vi färgar.

Alla våra garner är utan superwashbehandling, dels för att det är snällare mot naturen och människan, men också för att behålla de fantastiska egenskaper som ull faktiskt har.

Bli först med att få information om kommande events, kurser och andra nyheter.

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Genom att trycka “Anmäl dig” godkänner du att dina uppgifter sparas enligt StickaMeras Privacy Policy