Event - StickaMera Tillsammans och stickhelger

Stickhelger och andra events, fulla med inspiration och möjligheter att dela glädjen för stickningen, är vad du hittar här. 

Anmäl dig till nyhetsbrevet för att snabbt få information när det är något nytt event på gång.

StickaMera Tillsammans, 26-28 mars 2021

Helgen 26-28 mars kommer vi att samla erbjudanden från utställare,
hålla i tävlingar med chans att vinna fina priser, sända LIVE på Youtube.

Under helgen kommer det dyka upp flera filmer på vår YouTube-kanal

Fredag kl 10. Kort presentation av helgen. Tävlingar släpps på Instagram, Facebook och YouTube. 

Lördag kl 10. LIVE med Johanna. Lite socksnack och allmänt om stickning.

Lördag kl 15. Alla fina vinster till tävlingarna visas upp tillsammans med en presentation av den som varit med och bidragit med vinsten.

Söndag kl 10. LIVE med Johanna. Garnkunskap, varför beter sig garn annorlunda fast att det är lika många meter på dem och vilket garn passar till vad.

Söndag kl 18. Christin presenterar vinnarna i tävlingarna och avrundar helgen. 

Utställare

Här nedan presenteras fantastiska garnentrepenörer av olika slag, från handfärgare och garntillverkare till fina garnbutiker och lyxiga tillbehör. 

Alla utställare erbjuder något speciellt under helgen om du anger koden STICKAMERA21 när du handlar från dem. Vilka erbjudanden som respektive utställare har kan du läsa nedan. Klicka på bilden för att komma till deras butiker.

Även hos oss får du lite rabatt med koden ovan, hela 20% på våra garner SKeW No 2, SKeW No3 och SKeW No 4. (Dessutom har vi fortfarande ett erbjudande från Fårfesten som gäller ända till den 31e mars och de går bra att kombinera)

Karin Öberg

På Öland bor Karin Öberg som tagit fram garnet Kalinka -ett lingarn som bara blir skönare och skönare ju mer det används - kvalitet helt enkelt. Naturmaterial och stickningen som hantverk driver Karin och hennes entusiasm för vad som kan tillverkas med en tråd inspirerar alla omkring henne.
Helgens erbjudande: 10% rabatt på hela sortimentet.

Garn & Mera

Den lilla garnbutiken på landet, med det stora utbudet! Paulina är grossist för de populära ChiaoGoo-stickorna och deras tillbehör. Kvalitetsgarner av kända märken som Sweet Georgia, Easyknits, Sandnes och Schoppel wolle. Här finns även ett stort utbud tillbehör, mönster från bl. a. PetiteKnit och Yarnesty, samt mycket mera som hör till.
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på allt garn i butiken.

Textileri

På västkusten söder om Göteborg finns Eva och hennes kallfärger från Earth Palette och redskap för nåltovning. Även sidenmålning är något som ligger Eva varmt om hjärtat. Fascinationen för färger och färgtoner driver Eva framåt.
Helgens erbjudande: Köp din plats till en digital färgningskurs.

Charlottendals gård

Charlottendals Gård säljer garner och tillbehör av hög kvalitet och riktar sig framför allt på Skandinaviska ullgarner. Här finns både stick- och vävgarner. Ni hittar dem ute på landet så ta med en picknick-korg och slå er ner utanför butiken, vid dammen eller på någon av ängarna.
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på hela sortimentet.

Rät & Avig

I Norrbotten hittar du Ann-Britt och det var hennes nyfikenhet som ledde henne in på handfärgning av olika garner. Förutom sitt egna garn har hon utökat sortimentet med garn från Imagine Organic Wool, Lang yarns och Schoppel, samt stickor och andra tillbehör.
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på hela sortimentet.

Emelilyknits

I gränslandet mellan Västergötland och Halland hittar du Emelie och hennes fantastiska handfärgade garner, egna mönster och söta tillbehör, samt ett mindre sortiment från BC garn.
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på Emelilyknits Sportgarn och Merinogarn.

Abies Creative

I ett litet hus i östra Småland går symaskinen på högvarv hos Jenny. Hon syr vackra projektpåsar, necessärer och väskor som passar perfekt till ditt handarbete. Lite handfärgat garn och stickmarkörer finns också i butiken.
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på hela sortimentet. Går även att beställa via Abies Creatives Instagram eller Facebook och då betala med Swish.

Stick och Spinn

I Skåne finns Susanne och hennes lilla studio där hon och färgar garner och njuter av kreativiteten i skapandet. Enhörningar och regnbågar är hennes inspiration och det syns på garnerna, mer färg åt folket!
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 20% rabatt på Änglafröjd och Silke/merino.

Swedish Fibre

Här hittar du ull från svenska lant- och allmogeraser, allt från Helsinge, Åsen, Värmland och flera andra. Det finns både ull att spinna av och färdigt garn. Sandy köper ull från svenska fårbönder och förädlar den själv eller skickar på spinning i Skåne. Underbar ull och härliga garner i fårens naturliga färger!
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på hela sortimentet.

Avelsås Ull och Inredning

Med fåren vandrandes utanför butiken är känslan av närproducerat garn stor. De förädlar ull, både från egna får och från andra lokala fårbönder. Du hittar bl. a. jämtlandsgarn, finullsgarn och olika blandningar av svensk ull. Garnerna är spunna i Sverige eller Danmark och deras garn är handfärgat av dem. Utöver detta finns garn från danska Knitting for Olive och fantastiska sticktillbehör, bl. a. skinnprodukter från Muud.
Helgens erbjudande: Ange koden för att få 10% rabatt på deras egna svenska ullgarn.

Tidigare Events

StickaMera Tillsammans - En liten mässa med fokus på kreativt skapande med garn.
Du får ta del av kurser och utvalda utställare.

StickaMera på Vindön - Vackra Vindön, Orust, bjuder på en fin stickhelg där du får chans att njuta tillsammans med andra, både av mat och stickningsinspiration.